Skip to main content
Wordpress beveiliging wordfence plugin firewall

WordPress: het meest gebruikte CMS-systeem ter wereld

WordPress is vandaag ongetwijfeld het meest gebruikte CMS-systeem (Content Management System) ter wereld.  WordPress wordt gebruikt om websites aan te passen zonder dat er zelf enige kennis van HTML of andere programmeertalen is vereist. WordPress is een open source systeem. Dit wil zeggen dat iedere programmeur – waar dan ook ter ter wereld – eigen modules (= plug-ins) kan toevoegen aan WordPress. Dezes modules kunnen dan weer door iedereen vrij gedownload en geïnstalleerd worden om te hergebruiken in hun eigen professionele website.

Tal van voordelen maar ook één nadeel…

Doordat WordPress het meest gebruikte CMS is ter wereld, is de kans groot dat uw site vroeg of laat zal gehackt worden indien u niet de juiste beveiligingsmaatregelen heeft genomen of indien u bovengenoemde plug-ins niet up-to-date houdt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zwakke paswoorden, of verouderde en kwetsbare HTML of PHP-code, etc. Er bestaan ontzettend veel malafide bedrijven die jammer genoeg maar al te graag gebruik maken van deze beveiligingslekken om in te breken in uw website en zoveel mogelijk schade aan te richten. Schade in de vorm van malware, spam of het installeren van scripts die automatische mails of virussen verspreiden via uw e-mailbestand. Dit is jammer genoeg een hardnekkig fenomeen waar constant moet tegen opgetreden worden. Dit kan enkel door uw website goed te onderhouden en te beveiligen!

Hoe onderhoudt of beveiligt u uw website dan?

Goed nieuws:  u hoeft helemaal niks te doen! Indien er nieuwe updates in WordPress beschikbaar komen, dan zal Buro 86 meteen in actie schieten, en deze updates installeren bij alle websites die u bij ons heeft laten ontwikkelen. Zo komen er regelmatig WordPress core updates, theme updates of plug-in updates uit, die dan zo snel mogelijk na de release door ons worden geïmplementeerd in uw website. Na deze updates is het altijd noodzakelijk om de website nog eens grondig te controleren en na te gaan of alles nog perfect werkt. Ook hier zorgen wij voor, zodat u  geen tijd verliest om telkens uw site te controleren. Wij zorgen er immers voor dat uw website altijd performant, veilig en up-to-date blijft en beschermen uw site tegen dagelijkse wereldwijde aanvallen!

Wordt uw website toch gehackt of merkt u iets verdacht op?

Contacteer ons dan zo snel mogelijk, wij onderzoeken dan meteen waar het lek zich bevindt en ondernemen dan meteen actie om zo snel mogelijk uw website terug online te krijgen.

Opmerkingen of vragen over dit artikel? Mail naar info@buro86.be

Volg ons werk en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Volg ons werk en schrijf je in op onze nieuwsbrief.