Skip to main content
Responsive webdesign Zottegem ontwerpen

Responsive webdesign? Ja, dat heeft uw website echt nodig

Steeds vaker dragen we het volledige internet in onze broekzak. Niet alleen om te bellen, maar ook surfen we dagelijks vanop onze gsm of tablet. En laadt een website niet snel genoeg? Wel, dan klikken we snel weer weg.

Jammer toch als uw klanten dat zouden doen met uw website?

Wist u dat tegenwoordig zelf meer dan 50% van de internet gebruikers uw website bezoekt op een smartphone of een tablet en dus niet langer op een vaste pc met een groter scherm?

In dit artikel vindt u de voordelen en technieken terug van responsive webdesign: dé fundamentals voor zoekmachines om uw website vlot laadbaar en vindbaar te maken voor klanten.

Wat is responsive webdesign?  

Op een desktop ziet uw webdesign er fantastisch uit: overzichtelijke kolommen, foto’s op de juiste plaats, evenwichtige witruimtes tussen opsommingen. Dezelfde lijstjes met bolletjes of foto’s in grote resolutie kunnen echter totaal verkeerd uitvallen op mobiele apparaten: moeilijke laadbare pagina’s, halfzichtbare foto’s of te grote witmarges. Dat wilt u niet, dus is een responsieve website een must-have.

Straffer nog: zonder een responsive webdesign krijgt u een lagere ranking in Google, dus zou u nog extra aan zichtbaarheid moeten inboeten. Tijd dus om uw responsieve website grondig aan te pakken met uw WordPress-webbureau.

Een responsieve website laten maken? 5 voordelen om uit te blinken 

WordPress beschikt over heel wat responsive web templates. Daarin beslist u zelf wat u wel of niet laat zien op gsm of tablet. U kunt dus zelf een onderscheid maken naargelang het soort apparaat of device waarmee gebruikers uw website viden. Het laden van grote bestanden zoals een video kunt u bijvoorbeeld uitschakelen op mobiele apparaten.

1. Hogere laadsnelheid, meer respons 

Uw WordPress-expert kent de extra technieken die responsive websites laat doen wat ze beloven te doen: snelheid maken. Daarin zit het belang van respons: u wilt écht geen klanten verliezen aan seconden waarop uw scherm blanco blijft tijdens het laden.

2. Adapt design: ideaal voor alle klanten 

Op een desktop met glasvezelverbinding lukt het laden meestal gemakkelijk, op een gsm met 3G of 4G is dat vaak een pak moeilijker. Zeker het laden van afbeeldingen of video’s neemt heel wat bandbreedte in. En ook heel belangrijk: 50-60% van de gebruikers surft vanop smartphones en tablets.Daarom heet responsive webdesign ook adapt design: design aangepast aan het surfgedrag van uw klanten. Deze slimme websites zijn perfect in staat om eerst de belangrijkste data naar browsers te sturen, zodat deze de opgevraagde pagina’s snel kunnen laden. Hierbij krijgt de HTML-code prioriteit: dat is de content van uw website, zonder stijlopmaak of CSS.

3. Lazy loading & andere response technieken

Het laden van de opmaak van uw tekst, afbeeldingen en video’s komt bij responsive websites op de tweede plaats. Soms verschijnen afbeeldingen pas als ze in beeld komen. Dat heet lazy loading. Op deze manier hoeven uw gebruikers geen hinder te ondervinden en vermindert dit hun wegklikgedrag (of: bounce rate) aanzienlijk. Het resultaat? Eén seconde minder laadtijd kan het conversiepercentage met 27% laten stijgen. Gouden regel is om de laadtijd van een pagina te beperken tot 2,4 seconden.

4. Geheim van datasnelheid? Compressie 

Het geheim om dataspeed aan te pakken, ligt aan een professionele hosting. Hiermee kunt u de serversnelheid vastleggen. Een PHP 7 is bijvoorbeeld veel sneller dan PHP 5. Ook de compressie van data verbetert de laadsnelheid aanzienlijk, net zoals het groeperen van dezelfde typen afbeeldingen. Allemaal technieken waarin uw professionele WordPress-expert het verschil maakt.

5. WordPress caching 

Reponsive webdesign komt er dus eigenlijk op neer om alle data zo eenvoudig mogelijk vindbaar en laadbaar te maken, zowel voor browsers als voor zoekmachines. Daarom bestaat ook caching: browsers slaan automatisch websites op deze al eens eerder bezocht zijn. Op deze manier laden de pagina’s veel sneller wanneer ze later opnieuw opgevraagd worden. WordPress beschikt over verschillende plug-ins voor een ingebouwd cachesysteem met database opslag.

 

Buro 86 webdesign is gespecialiseerd in responsive webdesign voor corporate WordPress-websites, webshops en e-mailmarketing.

Als het om snelheid gaat, dan heeft u altijd het meeste voordeel bij een maatwerk-website: dan bouwt u slechts enkel datgene wat nodig is en bevat uw website geen overbodige code die de laadsnelheid mogelijk vertragen. In overleg met Buro 86 beslist u welke functionaliteiten uw website prioriteit krijgt, zowel voor wat betreft het device (desktop versus mobiele apparaten) als de verschillende browsers (zoals Chrome, Explorer of Safari).

Onze belangrijkste online diensten en portfolio bestaan uit het bouwen van websites en opstellen van e-mailmarketing campagnes voor onze klanten. Ook voor andere online services zoals domeinnaamregistraties, webhosting, SEO en SEA marketing, kan u bij ons terecht. Heeft u reeds een website en wenst u deze door ons te laten onderhouden of aanpassen? Geen probleem, dat kunnen wij ook!

 

Opmerkingen of vragen over dit artikel? Mail naar info@buro86.be