Menu

Quetzal: wordpress multisite

Geen onderdeel van een categorie

Quetzal: wordpress multisite

De Quetzal website: gebouwd in wordpress multisite

Quetzal, de Chocoladebar: een ontembare passie voor chocolade, zijn cultuur en geschiedenis. Quetzal – onder leiding van Guy Van Puyvelde – levert heerlijke chocoladegerechten aan studentvriendelijke prijzen in zowel België, Nederland als Duitsland. Met meer dan 5 chocoladebars in 3 verschillende landen, moest een slimme oplossing gezocht worden om de website op elk landniveau te kunnen beheren. De eigenaar (master franchise) heeft de controle over alle websites, terwijl de franchises in Nederland en Duitsland de controle hebben over de website in hun land.

Zelfde structuur en layout, maar toch anders

Het voordeel van een wordpress multisite configuratie is dat je verschillende websites kan opzetten in dezelfde structuur en vormgeving, maar deze inhoudelijk toch kan doen afwijken van elkaar. Indien er bijvoorbeeld in Quetzal België nieuwe acties lopen, is dit onnodig om te tonen in Quetzal Nederland. Ook de menukaarten kunnen verschillen per land. In dit opzicht werd de bestaande single wordpress installatie omgezet naar een wordpress multisite omgeving.

Domain mapping voor unieke domeinnamen

Via domain mapping is het mogelijk om een domeinnaam te linken aan een subsite uit een multisite omgeving. Zo kan per land, elke website, bv. www.quetzal.be & www.quetzal.nl volledig autonoom draaien en toch dezelfde eigenschappen delen. Doordat alles op één hosting pakket geplaatst kan worden, wordt de hosting ook goedkoper voor de klant, één van de grootste voordelen van WP multisite.

Geavanceerd rechtensysteem

Nog een groot voordeel is de hiërarchie. De superadmin heeft het totaalrecht over alle landen en kan naar wens alle aanpassingen op alle subsites doorvoeren. Voor elk land bestaat er verder één master franchise die de beslissingen neemt voor de website in dat land. Als laatste, heb je dan de franchisenemers die hun eigen vestiging kunnen beheren (openingsuren & contactgegevens wijzigen + evenementen aanmaken en beheren) op de subsite in hun land.

Dit geavanceerd systeem is ideaal voor sterk groeiende ketens/ondernemingen met meerdere vestigingen.
Bent u uitbater van zo een keten, en lijkt u dit wel iets om zelf toe te willen passen,
contacteer ons vrijblijvend voor meer info!

 

Buro 86: professioneel webdesign in Zottegem | Dries Van Liefde | Websites & webshops | E-letters | Grafisch ontwerp
Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!